رئیس دانشگاه لرستان:
دانشگاهیان درباره خودکشی اظهار نظر کنند

به گزارش رستاک آنلاین به نقل از ایسنا ،مهرداد دادستانی امروز ۱۴ اردیبهشت در همایش ملی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با محوریت خودکشی که در دانشگاه لرستان برگزار شد، بیان کرد: خودکشی یک بحران اجتماعی برای نظامهای سلامت در سراسر جهان است. براساس آمار کارشناسان به ازای هر خودکشی که رخ میدهد ۲۰ اقدام به خودکشی نیز انجام میشود. بعد از خودکشی ۱۳۵ نفر از بازماندگان به صورت مستقیم درگیر این پدیده میشوند که نشان از اهمیت و میزان بحران این آسیب دارد.
وی با بیان اینکه نرخ خودکشی در جهان ۱۶ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است و ۷۷ درصد خودکشیها در آسیا و ۷۷ درصد در کشورهای درحال توسعه رخ میدهد، ادامه داد: خوشبختانه آمار خودکشی در ایران پایین است و رتبه ۱۵۵ را داریم ولی روند رو به رشد این موضوع در کشور نگران کننده است.
رئیس دانشگاه لرستان گفت: دانشگاهیان باید در خصوص مسائلی همچون خودکشی اظهار نظر کنند و راهکار ارائه دهند به ویژه متخصصان روانشناسی و علوم رفتاری به این موضوع ورود کنند.
دادستانی با بیان اینکه آمار خودکشی در استانهای همجوار و لرستان از میانگین کشوری بیشتر است و طی دو دهه گذشته لرستان جزو استانهای پرخطر بوده است، گفت: خودکشی چندفاکتوری است و نباید دنبال یک عامل برای آن بود بلکه باید عوامل مختلف را شناسایی کرد.
وی بیان کرد: از عوامل موثر در خودکشی میتوان به مسائل اقتصادی، ساختار اجتماعی فرهنگی جوامع، تضادهای بین نسلی مثل عشق وازدواج و خشونتهای خانوادگی اشاره کرد.
رئیس دانشگاه لرستان ادامه داد: این نوع همایشها شاید آمار این پدیده را صفر نکند اما میتواند منجر به افزایش حساسیت در جامعه، خانواده و آموزش و پرورش شود.
دادستانی اضافه کرد: آنچه مهم بوده این است که روند خودکشی در استان رو به رشد بوده و از این رو نیاز است سیاستگذاری و برنامهریزیها متناسب با ساختار فرهنگی جامعه باشد تا از این بحران اجتماعی بتوان پیشگیری کرد.
وی ادامه داد: برای پیشگیری از وقوع خودکشی بهرهگیری از دانش و فناوری نوین و روز بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
رستاک آنلاین /https://rastakonline.ir/
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰