حمد فیروزی پدیده کمانچه نوازی لرستان:

کمانچه در لرستان به ما نند فوتبال دربرزیل است

همانگونه که موسیقی لرستان از جمله سازهای کمانچه وسرونا دردنیا جایگاه خاصی به خود اختصاص داده وهراز چند گاهی توسط هنرمندان لرستانی این سنت دیرینه درتالارهای بزرگ جهان اجرا ومورد توجه هنردوستان قرارمی گیرد. این هنر همچنان با علاقه وافری دربین نوجوانان وجوانان لرستانی با عشق درحال گسترش است. یکی از این جوانان خوب استانمان که ساز کمانچه را عالی می نوازد محمد فیروزی نوه نبی اله فیروزی استاد بزرگ کمانچه نوازی لرستان است که امروز به عنوان یک از پدیده های کمانچه نوازی از وی یاد می شود.
کد خبر : 6414
تاریخ انتشار : دوشنبه 16 سپتامبر 2024 - 23:00
کمانچه در لرستان به ما نند فوتبال دربرزیل است

گزارش:عظیم شکوری

وی متولدسال ۱۳۷۷درروستای شهرک امام(شهرستان)نورآباد است که کمانچه را درسن ۱۲سالگی نزد پدربزرگش استاد نبی فیروزی آغاز کرد و باتوجه به اینکه ساکن روستا بود ، صرفا تابستان هرسال نزد پدربزرگ می آمد ،وبرای ادامه تحصیل مجددا به نورآباد برمی گشت این جوان سر به زیر، باتوجه به علاقه شدیدی که به کمانچه داشت ، تمرینات بیش از حد وی منجر شد تا او نتواند در تحصیلات موفقیت چندانی داشته باشد.
این پدیده موسیقی لرستان درخصوص یاد گیری ساز کمانچه گفت: درطول آن سالها که مشغول آموزش بودم باتوجه به اینکه پدربزرگم نوازنده موسیقی محلی لرستان بود، از آنجا که علاقه بیشتری به موسیقی سنتی داشتم وهمچنین ساز ویلن.به همین خاطر روزانه چندساعتی را به نوای ساز استاد یاحقی،استاد سیاوش زندگانی گوش می دادم،وتکنیک های ویلن را روی ساز کمانچه پیاده می کردم.وهمیشه این سخن از استاد ابولحسن صبارا به خاطر دارم که میگه ازراه گوش نوازنده شو.
وی ادامه داد: نا گفته نماند که علاقه ای هم به ساز ستار دارم واز این رو زخمه ای که روی این ساز پیاده میشه را باساز کمانچه انجام می دهم (پیتزیکاتو)
محمد فیروزی تصریح کرد: دلیل سوقم به سمت موسیقی دستگاهی،این است که آزاد ی عمل بیشتری هست برای خلق کردن وساختاری فرا تر از موسیقی محلی دارد.
وی به عملکرد دست اندرکاران موسیقی لرستان اشاره نمود و افزود : مسئولین بایستی به سمت جوانان بیایند ،چرا که به نوعی قالب آنها تفکرات نوینی دارند وبی شک بازدهی خوبی می تواند داشته باشد،برای خلق وثبت آثاری نو، چه درموسیقی سنتی،وچه درموسیقی محلی(فولکلوریک)
این نوازده چیردست لرستانی خاطرنشان کرد،سازکمانچه در لرستان به مانند فوتبال دربرزیل است
اینکه کمانچه در تاروپود این مرزو وبوم است تاریخش آن را نشان می دهد… بزرگانی ازجمله شاد روان استادهمتعلی سالم،شادروان پیرولی کریمی،شادروان علیرضا حسینخانی وخیلی دیگر از خنیاگران که در این تاریخ سازی نقش آفرینی کردندخود گویای همه چیز است.
فیروزی درخاتمه گذری به ساخت کمانچه درلرستان کرد و عنوان داشت:کمانچه در ابتدا سه سیم بوده است که به تال معروف بوده،باتوجه به ورود ویلن درغرب کشور وشباهت ساختاری به ساز کمانچه سیم چهار نیز به این ساز اضافه شده وامروزه کمانچه لرستان دردنیا جایگاه ویژه ای دارد بطوریکه کارگاه کمانچه سازی استادکاکاوند که مدرن ترین کمانچه های روز دنیا را می سازد به سایر کشورهای دنیا صادرمی شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.