تنهـا یک زمین داریم

بیایید سبز زندگی کنیم

تنهـا یک زمین داریم بیایید سبز زندگی کنیم با توجه به افزایش روند نابودی محیط زیست و هرآنچه در آن است، جامعه جهانی به فکر چاره افتاد و تلاش کرد با نامگذاری روز جهانی محیط زیست توجه جهانیان را به اهمیت موضوع جلب کند. روزجهانی محیط زیست، (UN World Environment Day ) (مخفف WED) پنجم

کد خبر : 1158
تاریخ انتشار : یکشنبه 5 ژوئن 2022 - 15:39
بیایید سبز زندگی کنیم

تنهـا یک زمین داریم
بیایید سبز زندگی کنیم

با توجه به افزایش روند نابودی محیط زیست و هرآنچه در آن است، جامعه جهانی به فکر چاره افتاد و تلاش کرد با نامگذاری روز جهانی محیط زیست توجه جهانیان را به اهمیت موضوع جلب کند.
روزجهانی محیط زیست،
(UN World Environment Day )
(مخفف WED) پنجم ماه ژوئن هرسال ، مصادف با ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ روزی است که از سوی سازمان ملل با هدف افزایش آگاهی مردم برای نگهداری محیط زیست و تحریک سیاستمداران مسئولان، شرکت ها، و جوامع مختلف به گرفتن تصمیماتی برای رویارویی با تخریب محیط زیست ،به‌عنوان روز محیط زیست انتخاب شده‌است.

برای اولین بار، در سال ۱۹۷۲سازمان ملل متحد کنفرانسی را با موضوع انسان و محیط زیست در شهر استکهلم سوئد برگزار کرد. همزمان با برپایی این کنفرانس مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای را تصویب کرد که منجر به تشکیل (UNEP) یا همان برنامه محیط زیست ملل متحد شد. از سال ۱۹۷۴ تاکنون UNEP در سراسر جهان مراسم ویژه‌ای را به مناسبت این روز برگزار می‌کند.
هدف UNEP توسعه پایدار و توانمند سازی جوامع برای برخورداری از محیط زیست، ایمن و زیبا تر می باشد. سازمان ملل متحد معتقد است مراسم این روز فرصتی برای تفکر روشنفکرانه و رفتار مسئولانه افراد،شرکتها و جوامع در حفظ و تقویت محیط زیست فراهم می کند.

هر ساله روز جهانی محیط زیست از سوی کشورهای عضو سازمان ملل متحد گرامی داشته شده و برنامه هایی را در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی برگزار می‌کنند.

مراسم این روز می‌تواند به اشکال مختلف باشد مثل راهپیمایی‌های خیابانی، همایش‌های دوچرخه سواری، نمایش، مسابقات نقاشی و مقاله‌نویسی در مدارس، درختکاری، فعالیت‌های مربوط به بازیافت، پاکسازی و…. با هدف جلب توجه عمومی به مسائلی است که محیط زیست را آلوده می‌سازد. هر سال نیز یکی از مسایلی که شدیداً محیط زیست را تهدید می‌کند به عنوان موضوع این روز انتخاب می‌شود.
محیط زیست و تنوع زیستی میراث ارزشمندی است که بشر از نسل ‌های قبل به امانت گرفته و باید به نسل ‌های بعد بسپارد اما در این میان زیاده خواهی انسان این میراث را به مخاطره انداخته ، بسیاری از گونه های گیاهی و جانوری منقرض یا با خطر انقراض مواجه شده اندو …. زمین در حال نابودی است.

توسعه شهر نشینی، گسترش زمین های کشاورزی، قطع بی رویه درختان و نابودی جنگل ها ، احداث سدهای متعدد برای تامین آب شرب و به دنبال آن خشک شدن تالاب ها و رودخانه ها و… پیامد زندگی شهر نشینی و زیاده خواهی انسان از طبیعت است.
حفاظت از محیط زیست و هر چه در آن است ریشه در اخلاق، فرهنگ و اعتقادات ملت ‌ها دارد، در بیشتر مذاهب، به طور ویژه احترام به طبیعت و حفاظت از گونه‌های زیستی موجود در آن، مورد توجه و جزو تعالیم دینی محسوب می‌ شود در اسلام حفاظت از طبیعت، محیط زیست و احترام به عناصر حیات به عنوان یک تکلیف الهی مطرح شده وشکستن شاخه درخت به شکستن بال فرشته تشبیه شده است.
با این نگاه ، قانون اساسی کشور هم حفاظت از محیط زیست را وظیفه همگانی دانسته وتاکید دارد که همه بخش های مختلف جامعه و آحاد مردم باید نسبت به محیط زیست احساس مسئولیت داشته باشند.
در دنیای امروز توسعه پایدار بدون توجه به محیط زیست و پاسداری از آب، خاک و هوا محقق نخواهد شد. اما متاسفانه آنچه در این میان مغفول مانده توجه به آموزش است آموزش محیط زیست در همه سطوح باید جدی گرفته شود مشارکت اجتماعی در حوزه محیط زیست هنگامی عینیت پیدا می‌کند که مردم بدانند چه مخاطراتی محیط زیست آنان را تهدید می‌کند، علت آن چیست و چگونه می‌توان با بهبود عملکرد یا تغییر رفتار به رفع آن‌ها کمک کرد.

مردم در صورتی خود را ملزم به حفظ محیط زیست می‌دانند که ضرورت آن را دریابند و از سطحی از دانش،آگاهی و رفاه برخوردار باشند که بتوانند محیط زیست و جاندارن آن را حفظ کنند، برای حفظ محیط زیست، علاوه بر دولت‌ها لازم است همه افراد برای تغییر و بهبود سبک زندگی خود درجهت صیانت از کره سبز و جانداران آن تلاش کنند .
روز جهانی محیط زیست ،به پاس مهربانی های زمین و آسمان به این نام مزین شده است تا شاید برخی از خواب غفلت بیدار شوند و با خود بیندیشند که چگونه ذره ذره، جان محیط زیست را می گیرند و شیره جانش را می مکند.
سلامت انسان به سلامت سیاره زمین پیوند خورده است بنابراین آرزوی داشتن آرامش و آسایش، بدون داشتنِ محیط زیستی سالم، ناممکن است
حیات بر روی کره زمین شبکه‌ پیچیده‌ای است که تمام اجزای آن به‌هم وابسته هستند. اگر یک مولفه از این شبکه تغییر کند یا حذف شود، کل سیستم تحت تاثیر قرار می‌گیرد و می‌تواند عواقب منفی به‌همراه داشته باشد.
روزجهانی محیط زیست( WED) فرصتی ارزشمند برای سلامی دوباره به طبیعت و آشتی با مام مهربانِ محیط زیست است؛ فرصتِ یادآوری این نکته که «زمین خانه مشترک همه ی ماست باید در حفظ آن بکوشیم و از آن صیانت کنیم.باید قدر محیط زیست را بدانیم و در حفظ و صیانت از آن دریغ نکنیم.
رامین رحیمیان/کارشناس زیست شناسی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.