نایب رئیس کانون وکلای دادگستری لرستان مطرح کرد:
درقانون اساسی ،داشتن وکیل مستقل ازحقوق ملت است
نایب رئیس کانون وکلای دادگستری لرستان گفت : در اصل ۳۵ قانون اساسی در خصوص داشتن حق وکیل تاکید شده است به عبارتی داشتن وکیل مستقل جز ء حقوق ملت است . به گزارش پایگاه خبری رستاک آنلاین ،محسن ملکشاهی نایب رئیس کانون وکلای دادگستری لرستان درمراسم معارفه بیش از 140 نفر ازکارآموزان وکالت، ورودی
![درقانون اساسی ،داشتن وکیل مستقل ازحقوق ملت است درقانون اساسی ،داشتن وکیل مستقل ازحقوق ملت است](https://rastakonline.ir/wp-content/uploads/2023/03/IMG_20230308_101647_758.jpg)
![درقانون اساسی ،داشتن وکیل مستقل ازحقوق ملت است درقانون اساسی ،داشتن وکیل مستقل ازحقوق ملت است](https://rastakonline.ir/wp-content/uploads/2023/03/IMG_20230308_101647_758.jpg)
نایب رئیس کانون وکلای دادگستری لرستان گفت : در اصل ۳۵ قانون اساسی در خصوص داشتن حق وکیل تاکید شده است به عبارتی داشتن وکیل مستقل جز ء حقوق ملت است .
به گزارش پایگاه خبری رستاک آنلاین ،محسن ملکشاهی نایب رئیس کانون وکلای دادگستری لرستان درمراسم معارفه بیش از 140 نفر ازکارآموزان وکالت، ورودی سال 1400 کانون وکلای دادگستری استان لرستان که با حضور اعضای هیات مدیره کانون وکلای دادگستری لرستان در محل سالن دکتر محمد حسین حجاریان کانون وکلای لرستان برگزار شد. با بیان اینکه کانونهای وکلا بعد از یک قرن تلاش بزرگان این سرزمین به ویژه دکتر مصدق به استقلال دست یافته و به این جایگاه رسیده اند، اظهار داشت : براساس لایحه ای که در سال ۱۴۰۰ توسط ریاست وقت قوه قضاییه ابلاغ شد درچند ماده استقلال وکلا را خدشه دار میکرد ، درماده ۴۸ صدور پروانه با کمیسیونی بود که سه نفرازاعضای کانون وکلا و دو نفر ازدادگستری برای بررسی شرایط مقرر در ماده ۲ مصوبه ۷۶ در خصوص شرایط وکیل بایدنظر می داد .
وی با بیان اینکه کمیسیون فوق یک نوع نقض استقلال کانون وکلا می باشد زیرا ما معتقدیم درهیچ موضوعی، از جمله کمیسیون کارآموزی ، تخلفات انتظامی و… به هیچ وجه دادگستری یا مرجع دیگری حق دخالت ندارد ،عنوان کرد: درهرصورت آنچه باعث تاخیر دربرگزاری این مراسم و صدور پروانه شد همین بحث استقلال کانونهای وکلا است .
ملکشاهی با اشاره به اینکه موضوع جایگاه وکیل و کانونهای وکلا براساس قانون می باشد ، گفت : جایگاه وکیل درکتاب مقدس قرآن هم آمده، یکی از صفات اصلی خداوند در قرآن کریم همین وکالت است این به انسان یادآوری می کند که جایگاه وکالت کجاست وقتی که خداوند خودش را وکیل می داند.
حسبنا الله و نعم الوکیل
نایب رئیس کانون وکلای دادگستری لرستان افزود : دراصل ۳۵ قانون اساسی در خصوص داشتن حق وکیل تاکید شده است به عبارتی داشتن وکیل مستقل جزوه حقوق ملت است .
وی با اشاره به اینکه ما در بحث استقلال وکیل آن قدر پافشاری داریم و تاکید می کنیم که وکیل دادگستری حتماً باید مستقل باشد، متاسفانه ذهنیت بدی به وجود آمده که معنی استقلال را استقلال از حاکمیت می دانند وهر وقت می خواهند وکلا و کانون وکلا را تضعیف کنند این موضوع مطرح می شود که وکلا دربحث اینکه می خواهند استقلال داشته باشند ضدیت با نظام یا حکمیت یا … می باشد.
ملکشاهی افزود :در صورتیکه اصلا همچین موردی مطرح نیست بلکه میخواهیم مسائل مربوط به وکالت و کارآموزان وکالت و مسائلی که مربوط به وکیل و کانونهای وکلا می باشد به صورت مستقل اقدام نمایند یعنی اگر پروانه ی وکالت صادر می شود خود کانونهای وکلا پروانه را صادر کنند.
نایب رئیس کانون وکلای دادگستری لرستان گفت: اگر می خواهند به تخلفات یک وکیل رسیدگی شود یا ابطال و یا تعلیق شود، باید براساس قوانین وکالت و مرجع رسیدگی کننده به تخلفات وکیل ، کانون های دادگستری باشد ، نه اینکه مرجع دیگر بیاید برای کانون وکلا تعیین تکلیف کند.
وی تصریح کرد: عدم حضور وکیل در جلسه رسیدگی در مواردی به موجب قانون با عوامل مواجه است و نمی توان عدم حضور یک وکیل که باعث اطاله شده به کل وکلا تعمیم داد، اگر وکیلی هم حضور نداشته باشد قانون اجازه داده است و یکی از عوامل همزمانی جلسات رسیدگی است که می شود دادگاه خود ازطریق سیستم این معزل را حل کند، و دیگر در خصوص برخورد با وکلا متخلف است که این مهم در دادسرای انتظامی وکلا رسیدگی می شود.
وی خاطر نشان کرد: باید توجه داشته باشیم که نحوه رفتاروعملکرد ما دروکالت قطعاً درحفظ این استقلال تاثیر دارد اگرخدای نکرده وکیلی دررعایت شرایط و استقلال وکالت کوتاهی کند و کانونهای وکلا در رسیدگی به تخلفات وکلا تأمل یا کوتاهی کنند قطعاً دستگاه قضایی وحاکمیت در جهت گرفتن این استقلال تلاش خواهند کرد.
ملکشاهی افزود: اگرشما با دادگستری یا مثلا افرادی که دنبال این موضوع هستند صحبت کنید همیشه این را مطرح میکنند که اگر شما مستقل هستید؟ پس چرا به تخلفات وکلا رسیدگی نمی شود درصورتیکه اینطور نیست و این بهانه ی نادرستی است .
نایب رئیس کانون وکلای دادگستری لرستان با تاکید براینکه باید برای فرهنگ سازی و حفظ جایگاه وکالت درجامعه نهایت تلاش خود را بکارگیریم خاطرنشان کرد : درجامعه علیرغم اینکه در واقعیت این طورنیست اگر شما بخواهید بحث وکیل را مطرح کنید خیلی از مردم بحث وکیل و وکالت رابه بحث پول گره می زنند درصورتیکه ما خیلی از وکلای شریف را داریم که بدون گرفتن حتی حق وکالت دارند کارانجام می دهند .
وی بااشاره به اینکه برخی اعتقاد دارند تعداد وکلا درکشورزیاد هستند گفت : اصلا این چنین نیست باید براساس تعداد پرونده ها تشکیل شده تعداد وکلا را بسنجیم مشکل میزان مراجعه مردم به وکیل است؟آیا همه پرونده ها وکیل دارند؟ آیا همه مردم درمسائل حقوقی به وکیل مراجعه می کنند ؟به هیچ عنوان ،پس اگر تعداد وکلا را با پروندهای ورودی دادگاه بسنجیم کم است، اما اگر بر اساس عدم فرهنگ مراجعه مردم به وکیل بسنجیم همین تعداد هم زیاد است ، برای اینکه فرهنگ استفاده از وکیل در بین مردم جا بیفتد قطعا اول خودمان وکلا هستیم که با رفتار و کردارمان چه به لحاظ سطح سواد علمی و چه رفتار صادقانه در مواجهه با مردم و موکلین و باعث فرهنگ سازی شویم .و هم دستگاه قضا و سایر عوامل فرهنگی در جامعه بالاخص صدا سیما که باید به این موضوع کمک کند.تا با مراجعه مردم به وکلا هم حجم اختلافات کم شود و در نهايت ورودی پروندهها هم کم میگردد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰