عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری لرستان
وکالت برمبنا ی امانت استوار است
طی مراسم باشکوهی معارفه بیش از 140 نفر ازکارآموزان وکالت، ورودی سال 1400 کانون وکلای دادگستری استان لرستان با حضور اعضای هیات مدیره کانون وکلای دادگستری لرستان در محل سالن دکتر محمد حسین حجاریان کانون وکلای لرستان برگزار شد. در این مراسم عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری لرستان درسخنانی گفت: تنها شغلی که در
طی مراسم باشکوهی معارفه بیش از 140 نفر ازکارآموزان وکالت، ورودی سال 1400 کانون وکلای دادگستری استان لرستان با حضور اعضای هیات مدیره کانون وکلای دادگستری لرستان در محل سالن دکتر محمد حسین حجاریان کانون وکلای لرستان برگزار شد.
در این مراسم عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری لرستان درسخنانی گفت: تنها شغلی که در قانون به عنوان شغل شریف تعبیر شده وکالت است.
دکتر فیروز احمدی عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری لرستان، ومدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد، با بیان اینکه تنها شغلی که در قانون به عنوان شغل شریف تعبیر شده وکالت می باشد ،اظهارداشت: وکالت دو بعد دارد اولا ما باید قدر این شغل واین جایگاه را بدانیم.اما مهمتر از آن به عقیده بنده مسئولیت های شغل وکالت می باشد.
وی افزود: جایگاه اجتماعی وکیل و اعتبار کانون وکلا در اجتماع در وضعیت مناسبی است البته برای وکیل مسوولیت هم دارد به عبارتی هر امتیاز و ویژگی مثبتی نیازمند مراقبت می باشد.
عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری لرستان با اشاره به عوامل مهم در حفظ شرافت شغل وکالت عنوان کرد: نکته ی اول و مهم در این موارد، اعتماد است به طور کلی شغل وکالت مبتنی بر اعتماد است. البته در دروس وکالت مدنی ،وکالت مبتنی بر امانت قید شده ،اما من عقیده دارم علاوه بر امانت در مرحله اول بنای وکالت بر اعتماد می باشد.
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد با اشاره به اینکه در بعضی از متون لغت trusted را به معنای ” امین ” ترجمه می کنند در صورتی که ترجمه درست ” معتمد” می باشد تصریح کرد : در وکالت مدنی در همه امور شما می توانید وکالت بپذیرید اما درمورد وکیل دادگستری فقط موضوع دعوای مطرح است، موضوع دعوا می تواند جان، آزادی ، مال و یا حیثیت موکل باشد خطیرترین و با ارزش ترین موضوعاتی که انسان در زندگی می تواند با آن مواجه شود ، موضوعات دعاوی در دادگستری یا موضوعات پروندههای کیفری است که اساسأ از این چهار مورد خارج نیست .لذا شخصی که می خواهد وکیل انتخاب کند تا از ارزشمندترین موضوعات زندگیش ازاو دفاع کند، در مرحله اول باید به وکیل اعتماد داشته یعنی برجسته ترین خصوصیت یک وکیل این است که باید مورد اعتماد موکلش باشد وموکل با اعتماد کامل او را انتخاب کند.
احمدی ، با تاکید بر اینکه همه ما از روزی که وارد حرفه وکالت می شویم باید تلاش کنیم این اعتماد حفظ شود و نباید کاری کنیم این اعتماد مخدوش شود اظهارداشت: در شغل وکالت اعتماد دو بخش دارد اولا اعتمادی که موکل به وکیل دارد و براساس این اعتماد وکیل را انتخاب می کند ثانیا اعتماد به کانون وکلا به عنوان یک سرمایه اجتماعی مهم می باشد بنابراین ما باید به نحوی عمل کنیم که اعتماد به این شغل به تعبیرقانون شریف با ویژگی های که دارد مخدوش نشود .
وی با بیان اینکه در حقیقت برای حفظ شرافت و مخدوش نشدن جایگاه شغل وکالت باید توجه داشته باشیم که ما بدون ا ودر ابتدا وکیل در دفاع حق هستیم در این صورت مسائل مالی در شغل وکالت جنبه ثانوی خواهد داشت در عقد وکالت هم در وکالت مدنی و هم در وکالت دادگستری حق الوکاله در عقد الوکاله اساس نیست گفت: شما در عقد بیع اگر ثمن تعیین نکنید معامله باطل است همچنین در اجاره اگر اجاره بها تعیین نشود اجاره باطل است چرا؟زیرا درعقد بیع، ثمن اساس است و در اجاره ،اجاره بها اما در وکالت اگر شما حق الوکاله تعیین نکنید خللی به وکالت وارد نیست. به دلیل اینکه در وکالت دادگستری اساس و مهمترین وظیفه وکیل دفاع از حق است .
عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری لرستان با بیان اینکه اصل دوم وکالت برمبنا ی امانت استوار است اظهارداشت: در مقام وکیل ویا مشاور باید اصل امانت را در نظر داشته باشیم کسی که از شما مشورت حقوقی می گیرد واقعا اگر اطلاعات کافی دارید در کمال امانت به او مشورت بدهید چون امین هستید کسی که نمی داند و یا هر آنچه را می داند نمی گوید ومشورت می دهد از چارچوب امانت خارج می شود، چون امین یعنی یک مشاور دلسوز.به عبارتی یعنی، هر آنچه برای خود می خواهی باید برای طرف مشورت وکالت هم بخواهید .
احمدی خاطرنشان کرد: به سادگی نگفتند شغل شریف وکالت، شما وقتی سوگند یاد می کنید و به شغل شریف وکالت نائل می شوید این سوگند مقرارت ،حاصل رفتار شرافت مندانه بزرگان ما ست ،حق داشتن وکیل یک حق انسانی و بنیادی است ، بعضی مقررات جز اصول و حقوقی هستند و بعضی مقررات احکام می باشند، داشتن وکیل معتمد ،امین و متخصص یک حق بنیادی است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰