مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران:

ایران، نخستین بار در دولت سیزدهم وارد بازار شیل‌های نفتی می‌شود

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: برداشت  شیل‌های نفتی در منطقه قالی کوه شهرستان الیگودرز ،موفقیت بزرگی برای ایران است که برای نخستین بار در دولت سیزدهم ، ایران  را وارد بازار شیل‌های نفتی  در دنیا خواهد کرد.
کد خبر : 4636
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 9 نوامبر 2023 - 21:34
ایران، نخستین بار در دولت سیزدهم وارد بازار شیل‌های نفتی می‌شود

.
 
به گزارش پایگاه خبری رستاک انلاین ، مهدی فکور روز پنج‌شنبه در بازدید از شیل‌های نفتی منطقه گله‌بادوش شهرستان الیگودرز در جمع خبرنگاران اظهارکرد: ۱۵ سال کار مطالعاتی و میدانی در این منطقه از شهرستان الیگودرز صورت گرفته از سوی اکیپ های مختلف  با نمونه برداری و آزمایش های لازم تا رسیدن به نتیجه قابلیت برداشت از این میدان رو زمینی باشد.
 
وی با بیان این که شیل های نفتی ۲ گونه هستند، افزود: یک گونه این شیل ها زیرزمینی هستند که تا اعماق هزار و ۲ هزار متری باید چاه حفر و با روش های بسیار گران استحصال شود که نفت استحصال شده نیز ۳۰ تا ۴۰ دلار ارزش افزوده به همراه داشته و استخراج،اقتصادی باشد اما خداوند این نعمت را روی زمین در این منطقه به لرستان داده است.
 
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: محصول تولیدی با میدان های بسیار خوب ایران همچون نفت‌شهر و اهواز با اعماق یکهزار متر و2هزارو 500متر برابری می‌کند و این شیل‌های نفتی باید به 2 روش معدنی یا صنعتی مورد پردازش قرار گیرند؛ اما خوشبختانه محققان اکتشاف و انستیتو نفت همزمان انجام دادند و روشی جدیدی پیدا کردند که قابلیت آن برای شیل‌های نفتی ایران است و به زودی ثبت جهانی خواهد شد.
 
وی افزود:تلاش‌ ها در این زمینه بیش از ۱۵ سال پیش آغاز اما در حقیقت در دولت سیزدهم بیشترین تلاش صورت گرفت و این باعث شد کارخانه نیمه‌صنعتی ساخته شود و اکنون در جایگاهی قرارداردکه برآورد اقتصادی آن در حال انجام است و از این شیل‌ها برداشت میعان ها با ای پی ای ۴۰ و گاز صورت می‌گیرد.
 
فکوری به انجام برآوردهای اقتصادی این شیل‌ها برای کشور اشاره کرد ویادآورشد: برای انجام محاسبات آن به عکس‌های هوایی و ماهواره‌ای نیاز است و گمانه‌زنی‌ها تا عمق ۳۰۰ متر  را نیز انجام و چاه حفر شده و باید دید که این ظرفیت تا چه عمقی است.
 
وی بر عیار نفت این منطقه و برآوردآن پس از تولید واقعی تاکید و اظهار امیدواری کرد: طی ۲ تا سه ماه آینده گزارش فنی و اقتصادی آن از طریق انستیتوی نفت دانشگاه تهران ارائه و اقدام های عملیاتی آغاز شود.
 
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران ،این معدن خدادادی روی زمین لرستان از بعد انرژی (نفت، گاز، میعان گاز) خودکفا دانست و گفت: گازی که از این شیل‌ها متصاعد می‌شود در آمریکا  برای گرمایش و سیستم‌های برقی استفاده می‌شود.
 
وی افزود: پسماندهای باقی مانده از این شیل ها بسیار خالص بوده و دوستدارطبیعت و محیط زیست است و از همین پسماند در صنایع مختلف همچون صنعت سیمان می توان استفاده کردیا به عنوان خاک به جای اول برگرداند.
 
فکوری درباره اشتغال‌زایی این صنعت برای لرستان  یادآورشد: به صورت مستقیم، غیرمستقیم و سه شیفته پیش‌بینی می‌شود که حدود سه هزار نفربه فعالیت مشغول شوند که به طور قطع اولویت با نیروهای بومی منطقه می باشد.
 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.