انتخابات و رعایت قانون از نگاه امام خمینی (ره)

در شرایط کنونی جامعه اسلامی که در تمام جلسات و مکانها دغدعه مردم و مسئولین بحث از انتخابالت و انتخاب نماینده می باشد و از طرفی مشارکت و حضور به موقع وهمیشکی مردم در صحنه های مختلف جامعه از نشانه بارز یک جامعه دموکرات است. اما آنچه از عوامل و شرایط در انتخابات نقش اساسی

کد خبر : 4994
تاریخ انتشار : جمعه 12 ژانویه 2024 - 11:02
انتخابات و رعایت قانون از نگاه امام خمینی (ره)

در شرایط کنونی جامعه اسلامی که در تمام جلسات و مکانها دغدعه مردم و مسئولین بحث از انتخابالت و انتخاب نماینده می باشد و از طرفی مشارکت و حضور به موقع وهمیشکی مردم در صحنه های مختلف جامعه از نشانه بارز یک جامعه دموکرات است.
اما آنچه از عوامل و شرایط در انتخابات نقش اساسی دارد رعایت قانون و قانونمندی می باشد و قانون آن چیزی نیست مگر فرمولی
که بتوان جامعه را با آن اداره کرد و دارای مشروعیت و نوعی ضمانت اجراء می باشد که دارای انواع مختلفی مانند قانون الهی ، اساسی ، عادی است که وجود آن در جامعه ، نشانه ی نظم و ترتیب بوده و فقدان آن سبب هرج و مرج می شود . اصولا در جوامع
دموکراتیک قانون همیشه حرف اول را می زند و در جامعه اسلامی نماینده ای که می خواهد در جایگاه قانون گذاری یک جامعه اسلامی قانون وضع نماید در درجه اول خود باید به صفت قانون مداری و عمل به قانون آراسته باشد . زیرا در مورد وجود قانون
و نوع آن در جمهوری اسلامی و ازنگاه امام خمینی (ره) باید گفت اولا در جمهوری اسلامی از آنجا که منشاء اصلی قوانین اساسی
و عادی ، قانون شرع می باشد پس هر سه نوع قانون مد نظر بوده ، ثانیا نظر امام خمینی (ره) همیشه به قانون معطوف بوده و
قانون در اندیشه ی وی جایگاه مهم و ویژه ای دارد به گونه ای که ایشان در بیانات حکیمانه خود بارها به این مهم تاکید کرده است و آن را پایه و محور اساسی قرار می دهد که بقیه امور باید طبق آن اداره شوند .
در چنین کشوری که بنیانگذار آن قانون را پایه و اساس همه چیز می داند پس باید کاندیدا ها ی محترم انتخابات مجلس نهم که می خواهند در جایگاه مهم و سرنوشت ساز کشور و جامعه اسلامی ورود پیدا نمایند در تبلیغات خود سعی کنند قانون گرا باشند وبتوانند با رفتار تبلیغی و انتخاباتی خود مطابق با فرهنگ دینی و اسلامی و انقلابی عمل کنندو نگرش مردم را جهت شرکت حداکثری مردم را در انتخابات که مورد تاکید تمام بزرگان و دلسوزان این مملکت خصوصا مقام معظم رهبری می باشد فراهم آورند که این همان چیزی است که مورد رضایت حق تعالی قرار می گیرد.زیرا یکی از تحکیم مبانی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در عرصه های مختلف داخلی و خارجی حضور مردم در عرصه های انتخاباتی می باشد.
زیرا امام خمینی ره در مورد رابطه ی قانون و اسلام ، تمام دین اسلام را قانون دانسته و بیان می دارد که قانون در بطن اسلام قرار دارد که در این زمینه می فرماید:” اسلام دیکتاتوری ندارد ، اسلام همه اش روی قوانین است ” (صیحفه نور جلد ۱۱ ص۲۳)
و همچنین در مورد اطاعات همه از قانون می فرماید:” حکومت اسلام حکومت قانون است اگر شخص اول مملکت ما ، در حکومت اسلامی یک خلاف بکند اسلام او را عزلش کرده …..” پس امام خمینی ره با تاکید بر قانون و اداره ی کشور بر اساس آن ، حکومت در اسلام را حکومت قانون دانسته و همه را ملزم به رعایت آن و اطاعت از آن می داند : در حکومت اسلام ، اسلام و قانون اسلام حکومت می کند افراد برای خودشان و به فکرشان حکومت نکنند . در اسلام حکومت ، حکومت قانون است ، حتی حکومت رسول الله (ص) و حکومت امیر المومنین (ع) حکومت قانون است ” ( صحیفه نور ج ۸ ص ۲۸۱)
بنابراین امام خمینی ره به برابری همه ی مردم و همه ی دستگاه ها در برابر قانون معتقد بوده و حتی فرقی بین واضعان آن و مردم عادی نمی داند و واضعان آن را به رعایت قوانین دعوت می کند و می فرماید : ” نگوئید هی قانون و خودتان خلاف قانون بکنید .
بپذیرید قانون را . همه تان روی مرز قانون عمل بکنید اگر همه روی مرز قانون عمل بکنید اختلاف دیگر پیش نمی آید.”
انشاء ا…که همه به وظیفه شرعی و قانونی خود آگاه باشیم و به آن عمل کنیم.

تهیه و تنظیم : محمود خرم آبادی
دکترای ادیان و عرفان

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.